3D Printing Inženjering

3D Printing Inženjering

Od Koncepta do Prototipa


Oblikujte svoju kreativnost u trodimenzionalnu stvarnost sa našom školom 3D modelovanja i štampe na 3D printerima! Koristeći najmoderniju tehnologiju, vaše dete će naučiti kako da pretvori svoje zamisli u stvarnost kreiranjem fascinantnih 3D modela. Naša nastava se fokusira na razvoj veština dizajna i modelovanja uz pomoć naprednih softverskih alata. Kroz ruke-na-rad program, deca će otkriti sve tajne 3D štampe i naučiti kako da svoje modele prenesu iz digitalnog sveta u stvaran svet. Sa našim timom stručnjaka, vaši mali umetnici i inovatori će postati tehnički vešti i kreativno samouvereni. Pridružite nam se i zajedno ćemo stvoriti budućnost u tri dimenzije - uz našu školu 3D modelovanja i printinga na 3D printerima!

Lekcije za učenje 3D modelovanja i 3D printanja uz pomoć Tinkercad-a obično prate korake za osnovno do naprednije razumevanje ovih procesa. Evo kratkog opisa takvih lekcija

Ove lekcije će pružiti solidno osnovno razumevanje 3D modelovanja i 3D printanja kroz upotrebu Tinkercad alata.

Galerija

Lekcije
Uvod u 3D modelovanje i Tinkercad

Osnovna lekcija započinje upoznavanjem sa 3D modeliranjem i Tinkercad platformom. Učenici će naučiti osnovne komande, kako se kretati u 3D prostoru i kako koristiti osnovne oblike za kreiranje objekata.

Kreiranje osnovnih oblika

Ova lekcija se fokusira na kreiranje jednostavnih 3D oblika kao što su kocka, cilindar, sfera itd. Učenici će naučiti kako manipulisati sa ovim oblicima, rotirati, pomerati i skalirati ih.

Spajanje i izdvajanje oblika

U ovoj lekciji, učenici će naučiti kako kombinovati više oblika kako bi stvorili složenije modele. Naučiće kako da spoje dve ili više geometrijskih tela, kao i kako da izdvoje delove iz postojećih oblika.

Kreiranje naprednijih oblika

Lekcija se bavi kreiranjem složenijih oblika kroz kombinaciju osnovnih oblika. Ovo uključuje kreiranje oblika sa zaobljenim ivicama, šuplje oblike i slično.

Dodavanje detalja

Učenici će naučiti kako dodavati detalje svojim modelima, kao što su tekst, reljefi, otvori i drugi dekorativni elementi.

Kreiranje personalizovanih modela

Ova lekcija podstiče učenike da koriste svoju kreativnost kako bi kreirali jedinstvene modele. To može uključivati kreiranje personalizovanih figurica, nakita, mini skulptura itd.

Priprema za 3D printanje

Učenici će naučiti kako pripremiti svoje modele za 3D printanje. To uključuje ispravljanje problema sa modelom kao što su nezatvorene površine ili loša geometrija, kao i postavljanje odgovarajuće veličine i pozicije za printanje.

Korišćenje 3D štampača

U ovoj lekciji će se učenici upoznati sa osnovama rada 3D štampača. Naučiće kako postaviti svoj model za printanje, izabrati odgovarajući materijal i pratiti proces printanja.

Rešavanje problema pri printanju

Učenici će naučiti kako prepoznati i rešiti uobičajene probleme koji se mogu pojaviti tokom procesa 3D printanja, kao što su iskrivljavanje, adhezija za podlogu, curenje materijala itd.

Napredne tehnike 3D modelovanja

U poslednjoj lekciji, učenici će biti izloženi naprednijim tehnikama kao što su kreiranje pokretnih delova, složenih tekstura i optimizacija modela za bolje performanse i estetiku.

Vladimir Lalošević
Vladimir Lalošević

Vladimir Lalosevic Bio

Igor Tomić
Igor Tomić

Igor Tomic Bio

Možda će ti se svideti i

Ostali kursevi

3 - 5 razred

Mbot Adventures

Učimo programiranje i veštačku inteligenciju u scratchu

Osnovni program

BESPLATNO

6 - 8 razred

Mbot Masters

Putovanje kroz Programiranje i Veštačku Inteligenciju sa Pythonom

Osnovni program

BESPLATNO

3 - 5 razred

Tello Dron i Scratch

Let ka znanju o programiranju i veštačkoj inteligenciji.

Napredni program

BESPLATNO

6 - 8 razred

Python Master uz Tello dron

Duboko uranjanje u programiranje i veštačku inteligenciju.

Napredni program

BESPLATNO