Mbot Masters

Mbot Masters

Putovanje kroz Programiranje i Veštačku Inteligenciju sa Pythonom


Usavršite svoje veštine programiranja i primene veštačke inteligencije na našem naprednom kursu uz MBot i Python! Ovaj kurs je dizajniran za one koji žele da dublje zarone u svet programiranja i veštačke inteligencije. Upotrebom MBota i Pythona, naučićete kako da stvarate složene robote i aplikacije, prateći najnovije trendove u tehnologiji. Pridružite nam se i postanite majstor programiranja i veštačke inteligencije u digitalnoj eri!

Napredne lekcije programiranja uz pomoć MBota i Pythona omogućavaju učenicima da dublje istraže programiranje i robotiku koristeći popularni programski jezik Python.

Galerija

Lekcije
Uvođenje u Python

Počinjemo sa lekcijama koje uvode učenike u osnove Python programiranja. Učimo o sintaksi, promenljivama, nizovima, petljama i funkcijama.

Komunikacija sa MBotom preko Pythona

Učenici će naučiti kako da komuniciraju sa MBot robotom koristeći Python. Ovo može uključivati slanje komandi za upravljanje motorima, čitanje podataka sa senzora i slanje podataka na LED displej robota.

Napredne komande i senzori

Ova lekcija uključuje programiranje robota da koristi senzore za složenije zadatke, kao što je praćenje linije, prepoznavanje boja, detekcija zvuka ili komunikacija sa drugim uređajima putem Bluetooth-a.

Kreiranje autonomnih ponašanja

Učenici će naučiti kako da programiraju MBot da funkcioniše autonomno, reagujući na različite situacije i donoseći odluke na osnovu podataka sa senzora. Na primer, možete ih naučiti kako da naprave robota koji može da prati određeni obrazac ili da izbegava prepreke u okruženju.

Korišćenje biblioteka i modula

U ovoj fazi, lekcije će se fokusirati na naprednije koncepte programiranja kao što su funkcije, biblioteke i modularnost. Učenici će naučiti kako organizovati svoj kod na efikasan i pregledan način.

Mašinsko učenje sa MBotom

Ako su učenici već upoznati sa osnovama veštačke inteligencije, možete ih naučiti kako da primene te veštine na MBotu. Na primer, mogu trenirati model za prepoznavanje određenih objekata ili boja i integrisati ga sa robotom.

Projekti i takmičenja

Učenici rade na naprednim projektima kao što su autonomna navigacija, rešavanje kompleksnih problema ili učešće u takmičenjima koja zahtevaju sofisticiranu kontrolu MBota.

Rad u timu i razmena resursa

Podstičemo učenike da rade u timovima kako bi rešavali složene izazove. Takođe, podstaknite ih da razmenjuju resurse i iskustva sa drugima u zajednici kako bi unapredili svoje veštine.

Finalizacija i prezentacija projekta

Ove napredne lekcije će pomoći učenicima da razviju dublje razumevanje programiranja, robotike i veštačke inteligencije uz pomoć Pythona i MBota. Ovo će im omogućiti da se bave složenijim projektima i razvijaju veštine koje su korisne u budućnosti.

Vladimir Lalošević
Vladimir Lalošević

Vladimir Lalosevic Bio

Igor Tomić
Igor Tomić

Igor Tomic Bio

Sanja Drobić
Sanja Drobić

Sanja Drobic Bio

Možda će ti se svideti i

Ostali kursevi

3 - 5 razred

Mbot Adventures

Učimo programiranje i veštačku inteligenciju u scratchu

Osnovni program

BESPLATNO

3 - 5 razred

Tello Dron i Scratch

Let ka znanju o programiranju i veštačkoj inteligenciji.

Napredni program

BESPLATNO

6 - 8 razred

Python Master uz Tello dron

Duboko uranjanje u programiranje i veštačku inteligenciju.

Napredni program

BESPLATNO

5 - 8 razred

3D Printing Inženjering

Od Koncepta do prototipa uz pomoć stručnih predavača.

Napredni program

BESPLATNO